Wie zijn wij

Over ons

Mijn naam is Penny van Berkum-Scholten. Samen met mijn man Frank beleven wij veel plezier aan onze Berner Sennen Honden en onze Golden Retrievers

Mijn Kennelnaam is de naam van ons huis:
” v.’t Erve Möllink”

Liefde voor honden

Onze honden beschouwen wij als gezinsleden en zijn net als onze pups (alle acht weken) bij ons in huis. Ze lopen bij ons los op het erf en hebben veel ruimte waar ze kunnen ravotten, spelen, zwemmen etc. Ze zijn de hele dag om mij heen: waar ik ben, zijn de honden. Daar geniet ik van.

Onze eerste Berner “Beau” bleek zo’n mooie maar vooral ook lieve hond te zijn die op shows altijd Uitmuntend scoorde. Zij werd dan ook de stamhoudster van onze kennel en kreeg haar eerste nest in 1998.

Waarom pups

Een nestje fokken is geweldig, ik geniet daarvan. Mijn doel is het juiste hondje bij de juiste mensen te plaatsen, zodat een hond een maatje, een vriend van het gezin wordt!

Gezondheid

Uit liefhebberij fokken wij af en toe een nestje, gemiddeld 2 á 3 keer per jaar. Natuurlijk worden er röntgenfoto’s gemaakt van heupen en ellebogen en nog de jaarlijkse  ECVO ogentest en ichtyosis bij de Goldens. Veel ouderdieren zijn gekeurd op Karakter en Uiterlijk. De pups krijgen een stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Ik let bij het fokken vooral op lang leven, goede karakters en daarbij streef ik naar de forse Berner zoals hij volgens de rasstandaard hoort te zijn. Wij zijn lid van de NBSV. Voor Golden Retrievers zie www.goldenretrieverfokkers.nl

 

Honden terras - Kennel v.’t Erve Möllink - Penny van Berkum

Kynologische opleidingen

Exterieur

Uit interesse heb ik diverse Kynologische Cursussen gevolgd -met diploma : KK1 en KK2 en de officiële cursus Exterieur en Beweging E&B van de Raad van Beheer gevolgd en het diploma behaald in 2008. Ik heb een tijd op de lijst gestaan bij de Raad van Beheer als aspirant keurmeester voor de Berner Sennen Hond (voor Exterieur).

Karakter

Het karakter vind ik het belangrijkste van een hond. Ik heb uit liefde voor de Berner Sennen hond ruim 3 jaar de opleiding gevolgd voor Karakter Keurmeester voor de Berner (VBSH), veel stages gelopen en honden boeken gelezen en ben geslaagd voor het proef-examen in december 2010.